Készítettem egy nagyon finom kivikrémet. A receptet itt olvashatjátok el. Magában is szépen fogyogatott, de azért jutott a palacsintákba is.
Elkészítettem a palacsintatésztát, elkezdtem sütögetni, aztán megint nem bírtam magammal és csavartam egyet a dolgon.
Leírom az alapreceptet, amiből majd 50 palacsinta kijön. Mennyiségtől függően felezni vagy harmadolni kell.
Hozzávalók
1 kg liszt
1 l. tej
1-1,5 l. ásványvíz
3 egész tojás
1/2 k.k só
1 cs. vaníliás cukor
1 öntet étolaj
1 e.k. kakaó
1-2 kivi
Elkészítés
A palacsinta hozzávalóit keverjük ki csomómentesre. Néha előfordul, hogy sűrű lesz, akkor ásványvízzel hígítsuk.
Süssük meg a palacsintákat a szokásos módon, majd töltsük meg a kivikrémmel.
Amennyiben a képen látható elmebeteg ötletemet szeretnétek megvalósítani, akkor 1 evőkanál kakaót el kell keverni a tésztában.
Szükség lesz egy nagyon jó minőségű tapadásmentes palacsintasütőre, mert a kivi miatt leragadhat a tészta.
A kivit vágjuk vékony karikákra. A hajszálvékony nem jó, mert szétesik sütés közben, a vastag megint nem jó.
Öntsük szét a tésztát a serpenyőben és egy csíkba helyezzük el a szeleteket. Alaposan süssük meg az első oldalát a palacsintának, majd fordítsuk meg.
A kivis oldalát csak nagyon rövid ideig süssük, majd óvatosan csúsztassuk egy tányérra.
Töltsük meg kivikrémmel, majd úgy tekerjük fel, hogy a gyümölcsös csík legyen a teteje.
Eperszósszal tálaljuk, vagy bármi édes szósszal.
kipróbálom, köszönöm
VálaszTörlésSok sikert Katalin :)
Törlés