kakaós-kókuszos csiga |
Nagyon egyszerűn elkészíthető és mindenki szívesen rájár. Egyik nap készítettem kakaós csigát, ami hihetetlen gyorsan elfogyott, aztán gondoltam, hogy a következő adagot feldobom valamivel. A kókusz remek választás volt, nekem jobban ízlett, mint a sima kakaós.
Hozzávalók
40 dkg liszt
2 evőkanál cukor
2 dkg élesztő
1,2 dl tej
1 tojássárgája
8 dkg vaj
4 evőkanál jó minőségű kakaó
cukor ízlés szerint
4 evőkanál kókuszreszelék
6 dkg vaj
Elkészítés
Az élesztőt futtassuk fel langyos tejben, kevés cukor segítségével.
A vajat olvasszuk meg.
A lisztet szitáljuk egy nagy tálba. Adjuk hozzá a felfutott élesztőt, tojássárgáját, cukrot, az 1 csipet sót és az olvasztott vajat. Gyúrjunk belőle rugalmas tésztát. Fedjük le és hagyjuk a duplájára kelni a konyhában.
A megkelt tésztát lazán gyúrjuk át és vegyük kétfelé, hogy könnyebb legyen vele dolgozni. Nyújtsuk 2-3 mm vastagságú téglaalappá .
A kakaót keverjük el annyi cukorral, hogy szeressük.
A kókuszreszeléket is keverjük el kevés cukorral.
A vajat olvasszuk meg.
A kinyújtott tésztákat kenjük meg vastagon az olvasztott vajjal, majd szórjuk rá egyenletesen a cukrozott kakaót, végül pedig a cukrozott kókuszt.
Óvatosan tekerjük fel, kicsit ki fog jönni a töltelékből tekerés közben, de ezzel nem kell foglalkozni.
tekercsből vágjunk 1.5 cm vastag korongokat és sütőpapírral letakart tepsire rakosgassuk.
A végén szórjuk meg a maradék kókusszal és 180 fokra előmelegített hőlégkeveréses sütőben süssük meg. Olyan 10-15 perc alatt kész. persze ez sütőfüggő. Nem szabad túlsütni, mert akkor kiszárad.
Sütés után szitáljunk rá porcukrot.
Jó étvágyat kívánok :)
kakaós-kókuszos csiga |
Szerintem nálatok sem hiánycikk a sütemény:-) Szépek a csigák! A kókusz meg csak jót tehet vele...
VálaszTörlésNem panaszkodhatunk, igen szorgosan gyártom őket :) A kókusz nagyon jót tett neki :)
Törlés