2014. január 20., hétfő

JUHTÚRÓS SZTRAPACSKA TEPERTŐVEL

juhtúrós sztrapacska

Ritkán szánom el magam az elkészítésére, mivel a krumpli lereszelése nem tartozik kedvenc elfoglaltságaim közé. Az pedig bőséggel szükségeltetik hozzá. lila hagymával szeretem, ennek a hiányában póréhagymával tálaltam, így is fenséges volt. Imádjuk. Önmagában is és köretként fogyasztva, mondjuk egy vörösboros marharagu mellé. Kalória bőséggel akad benne, de hébe-hóba mértékkel fogyasztva simán beépíthető az étrendünkbe.

Hozzávalók

70 dkg burgonya
20 dkg liszt
1 e.k. só
1 k.k bors
10 dkg füstölt szalonna
1 nagy tejföl
20 dkg brindza

Elkészítés

 A burgonyákat megtisztítjuk és lereszeljük. Közben 1 nagy fazékban  sós vizet teszünk fel forrni. A lereszelt burgonyát összedolgozzuk a liszttel , sóval és borssal. Gyorsan dolgozzunk, mert a burgonya nagyon gyorsan megbarnul. A liszt mennyiségét nehéz meghatározni, az a lényeg, hogy nokedli sűrűségű masszát kapjunk, túl sok liszttől kemény lesz, az pedig nem finom. Lobogó vízbe szaggassuk bele 1 galuskaszaggató segítségével. Forraljuk 2-3 percig, majd szűrjük és mossuk át hideg vízben.
A szalonnát apró kockákra vágjuk fel és süssük zsírjára. Szűrjük le, a szalonnát tegyük félre. A zsírjában melegítsük át a leszűrt sztrapacskát, adjunk hozzá kevés juhtúrót és tejfölt. Miután kissé összepirítottuk azonnal tálaljuk. Szedjünk egy nagy kupac sztrapacskát, morzsoljunk rá juhtúrót, locsoljuk meg tejföllel és gazdagon szórjuk meg ropogós tepertővel és vékonyan szeletelt lila hagymával fogyasszuk el .




2014. január 19., vasárnap

MIÉRT???

Azért hoztam létre ezt a tésztás blogot, mert a Csak, mert szeretem... oldalon szerintem már rengeteg a recept és kezd egy kissé átláthatatlan lenni.

Erre a blogra minden jönni fog, ami tésztából készült étel. Legyen az főtt vagy sült, kelt vagy kevert tészta, itt lesz a helye.

Remélem a tészta fanatikusainak leegyszerűsödik a receptvadászat.
Természetesen folyamatosan írni fogom a másik oldalamat is, de a tésztás receptek már csak ide fognak felkerülni és a régieket is folyamatosan áthozom ide.

Kellemes nézelődést kívánok minden erre tévedőnek.

"Kovács Janka"