Ezek a fánkok most nem lettek annyira szépek, viszont nagyon finomak :) A recept teljesen jó, ezer éve ezt használom, csak nem volt most elég időm és türelmem tökéletesekre készíteni. Mindezek ellenére gyorsan fogyott.
Szeretem az égetett tésztát, mert millió forma és ízvariáció készíthető belőle.
Hozzávalók
2 dl víz
20 dkg vaj
20 dkg liszt
1 csipet só
1 e.k. cukor
5 tojás
8 dl tej
1 csomag Házi krémes por
3 evőkanál cukor
1 evőkanál víz
1 dl tejszín
Elkészítés
A vizet és a vajat tegyük egy lábasba és melegítsük addig, amíg a vaj felolvad. Adjuk hozzá a lisztet, sót, cukrot és kevergessük kis lángon. Amikor egy gombócot kapunk, ami elválik az edény falától, vegyük le a tűzről.
Hagyjuk kissé lehűlni, majd a tojásokat egyenként keverjük el benne. Van amikor elég 4 tojás, most 5 darabot vett fel a tészta. Egy sűrű, de kissé folyós masszát kell kapjunk.
Tegyük egy vastag csillagcsöves habzsákba és nyomjunk kis halmokat belőle egy sütőpapírral bélelt lemezre.
180 fokon süssük 15 percig, amíg színt kap, majd vegyük le 150 fokra a hőmérsékletet és még 20 percig süssük. Akkor van kész, ha a fánkok alját megkopogtatva kongó hangot hallunk.
Hűtsük ki teljesen a fánkokat.
A krémet most nagyon egyszerűen megoldottam. Vettem Házi krémes port, amit a 8 dl. tejjel elkevertem, de annyi csavart tettem bele, hogy 3 e.k. cukrot megkaramellizáltam, felöntöttem tejszínnel és ezt is a krémhez kevertem.
A krémet is hűtsük ki, majd tegyük habzsákba.
Vágjuk le a fánkok tetejét, töltsük meg a krémmel, tegyük vissza a kalapjukat és már fogyaszthatjuk is. A hűtőben összeérve még finomabb.
A vizet és a vajat tegyük egy lábasba és melegítsük addig, amíg a vaj felolvad. Adjuk hozzá a lisztet, sót, cukrot és kevergessük kis lángon. Amikor egy gombócot kapunk, ami elválik az edény falától, vegyük le a tűzről.
Hagyjuk kissé lehűlni, majd a tojásokat egyenként keverjük el benne. Van amikor elég 4 tojás, most 5 darabot vett fel a tészta. Egy sűrű, de kissé folyós masszát kell kapjunk.
Tegyük egy vastag csillagcsöves habzsákba és nyomjunk kis halmokat belőle egy sütőpapírral bélelt lemezre.
180 fokon süssük 15 percig, amíg színt kap, majd vegyük le 150 fokra a hőmérsékletet és még 20 percig süssük. Akkor van kész, ha a fánkok alját megkopogtatva kongó hangot hallunk.
Hűtsük ki teljesen a fánkokat.
A krémet most nagyon egyszerűen megoldottam. Vettem Házi krémes port, amit a 8 dl. tejjel elkevertem, de annyi csavart tettem bele, hogy 3 e.k. cukrot megkaramellizáltam, felöntöttem tejszínnel és ezt is a krémhez kevertem.
A krémet is hűtsük ki, majd tegyük habzsákba.
Vágjuk le a fánkok tetejét, töltsük meg a krémmel, tegyük vissza a kalapjukat és már fogyaszthatjuk is. A hűtőben összeérve még finomabb.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése