2014. január 30., csütörtök

KÁPOSZTÁS CSIGA


Jó barátomat a fagyasztott leveles tésztát hívtam segítségül ehhez a finom csigabigához. Borsos, pirított káposztával töltöttem. Nagyon finom lett :) 
Nagyon gyorsan elkészül főleg, ha a káposztát előre megdinszteljük. Érdemes nagy adag káposztát csinálni és egy zacskóban csodásan eláll a mélyhűtőben.

Hozzávalók

1 csomag fagyasztott leveles tészta 50 dkg
1/2 fej közepes káposzta
1 t.k. bors
1,5 t.k. só
1 t.k. cukor
1 t.k. őrölt kömény
kevés étolaj
1 tojás a lekenéshez


Elkészítés

A tésztát engedjük ki.
A káposztát reszeljük le. Én már nagyon régen nem reszelem, hanem egyszerűen az aprítógépbe teszem és 2 másodperc alatt kész az apró, konyhakész káposzta.
Kevés olajat hevítsünk fel a cukorral. Zúdítsuk rá a káposztát, fűszerezzük és néha megkevergetve hagyjuk szép barnára megdinsztelődni.
A felengedett tésztát vágjuk ketté és nyújtsuk vékony téglaalapokká őket.
Kenjük meg a káposztával, szorosan tekerjük fel, kenjük le a felvert tojással és vágjuk 1-1,5 cm vastag karikákra. 
A karikákat fektessük sütőpapírral fedett tepsire. 
A sütőt melegítsük elő 180 fokra és süssük aranysárgára. 20-25 perc.
Nekem 24 közepes nagyságú csigám lett ebből a mennyiségből.






2 megjegyzés:

  1. Milyen jó ötlet! :) Nagyfiam imádja a káposztás ételeket, legyen az cvekedli, pogácsa vagy káposztás kocka, ezek a gyönyörűséges tekercseket is nagyon tudná szeretni! :) Meg is fogom neki sütni, köszönöm az ötletet! :)

    VálaszTörlés
  2. Örülök, ha ötletet tudtam adni :) Nálunk is minden jöhet, ami káposztás. Nagyon gyorsan fogyott és igen finom volt :)

    VálaszTörlés